Systemydelser

Systemydelser

For at sikre, at efterspørgslen efter elektricitet opfyldes i realtid, er systemydelser specialiserede tjenester, der hjælper systemoperatører, såsom Energinet, med at opretholde et pålideligt elsystem. Disse tjenester understøtter og sikrer den konstante strøm af elektricitet. Den stigende integration af vedvarende energikilder i nettet øger behovet for systemydelser, der kan balancere det samlede udbud og efterspørgsel af energi.

Formålet med systemydelser er meget simpelt: at opretholde balancen i elmarkedet. Mekanismerne og selve markedet for systemydelser er dog mere komplekse.

Den største udfordring er variabiliteten og usikkerheden ved vind- og solenergi, som påvirker planlægningen og prissætningen af både systemydelser og elektricitet. Ved at tilføje vedvarende energi til energisystemet øges forsyningssikkerheden, og omkostningerne reduceres på den meget lange bane. Dette kræver dog et robust og fleksibelt system, hvor sammenkoblede enheder styres effektivt. Kompleksiteten øges yderligere af, at hver region har sit eget energimix og unikke geografiske forhold, hvilket påvirker både produktionskravene og behovet for systemydelser. På den mellemlange bane er der derfor en attraktiv mulighed i at levere systemydelser til elsystemet.

Kontrol af frekvensen er afgørende for at opretholde de rette driftsbetingelser og sikre energi. Frekvensudsving kommer fra en ubalance mellem produktion og forbrug. I Europa kører vi med 50 Hz, og selv små afvigelser skal korrigeres øjeblikkeligt. Det er her Battery Energy Storage Systems (”BESS”) træder i kraft.

Hent materialet

Udflyd formularen og få tilsendt materialet for investeringen i Batteriparkerne A/S

Oversigt

Herunder ses en forsimplet oversigt over hvilke systemydelser der i både DK1 og DK2.

Vores første projekt er under opførsel i DK1, og vil levere ydelserne FCR og aFFR til nettet. Vi forventer at øge antallet af batteriparker i Selskabet, og vil på sigt også få batteriparker i DK2.

Klik her for at læse mere om DK1 og DK2

Kontakt

Banegårdspladsen 20, 1. tv,

8000 Aarhus C

info@batteriparkerne.dk

Batteriparkerne A/S

CVR: 44874628